CURSURI GRATUITE PENTRU ANGAJAȚI:

LIDER ASOCIAȚIA VALORI DOBROGENE:

COMPETENȚE DIGITALE, INCLUSIV DE SIGURANȚĂ PE INTERNET ȘI SECURITATE CIBERNETICĂ

PARTENER 1_AUTOEDUCAT SRL

MANAGER DE INOVARE

RESPONSABIL ACHIZIȚII VERZI

RESPONSABIL GESTIUNEA DEȘEURILOR

PARTENER 2_ASOCIAȚIA CENTRUL REGIONAL DE CONSULTANȚĂ ȘI FORMARE PROFESIONALĂ

SUDOR ELECTRIC

MAȘINIST UTILAJE CALE ȘI TERASAMENTE

TOȚI PARTENERII:

MODULE DE COMPETENȚE ORIZONTALE

EVALUATOR IMUNIZARE LA SCHIMBĂRI CLIMATICE

ACCESIBILITATE PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

NEDISCRIMINARE ȘI EGALITATE DE ȘANSE

DESPRE PROIECT

DATE GENERALE

Proiectul PAȘI SPRE SUCCES PENTRU OAMENI OCUPAȚI, SMIS 300633, este un proiect implementat de parteneriatul constituit între: ASOCIAȚIA VALORI DOBROGENE, AUTOEDUCAT SRL și ASOCIAȚIA CENTRUL REGIONAL PENTRU CONSULTANȚĂ ȘI FORMARE PROFESIONALĂ TULCEA.

Proiectul se implementează în perioada 01.09.2024 – 31.08.2027, în regiunea sud-est, județele: Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău.

Proiectul a fost selectat în cadrul apelului competitiv „ȚINE PASUL”, apel subscris Programului Educație și Ocupare 2021- 2027, Prioritatea: P09 „Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității “, Obiectiv specific: ESO4.7. „Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale (FSE+)“

OBIECTIVE

Obiectivul general al proiectului vizează: „Actualizarea competențelor sau calificarea, în termen de 36 de luni, a unui număr de minim 601 angajați cu nivel de formare minim ISCED 3, ce activează în sectoarele economice din regiunea de dezvoltare sud-est, prin asigurarea participării acestora la: programe de conștientizare a importanței FPC; consiliere în carieră și sesiuni de formare profesională continuă autorizată și neautorizată.”

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

OBIECTIV SPECIFIC 1 = Îmbunătățirea, în termen de 36 luni, a nivelului de conștientizare cu privire la necesitatea și importanța participării continue la programe de învățare pe tot parcursul vieții, inclusiv pe teme secundare, pentru un număr de minim 601 angajați cu nivel de formare inițială minim ISCED 3, ce activează în sectoarele economice din regiunea de dezvoltare sud-est.

OBIECTIV SPECIFIC 2 = Consolidarea, în termen de 36 de luni, a nivelului de competențe profesionale sau calificare, pentru un număr de minim 601 angajați cu nivel de formare inițială minim ISCED 3, ce activează în sectoarele economice din regiunea de dezvoltare sud-est, prin consiliere în cariera și formare profesională continuă autorizată ăi neautorizata, completate de edificarea de mecanisme de FPC inovative social și sustenabile.

ACTIVITĂȚI

Activitățile proiectului sunt:
A1_ACTIVITĂȚI RELEVANTE:
Subactivitatea 1.1._Derularea acțiunilor de animare, informare și conștientizare a membrilor grupului țintă privind importanța participării la FPC cu respectarea și susținerea temelor orizontale și secundare specifice apelului.
Subactivitatea 1.2. _Recrutare, selecție și mobilizare membrii grup țintă, cu respectarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal.

A2_ACTIVITĂȚI RELEVANTE ȘI OBLIGATORII:
Subactivitatea 2.1. _Furnizarea acțiunilor specializate de consiliere în carieră pentru membrii grupului țintă.
Subactivitatea 2.2. _Furnizarea sesiunilor de formare profesională continuă către 601 membrii ai grupului țintă selectați.

A3_DERULARE ACTIVITĂȚI CONEXE (SUPORT) DE INOVARE SOCIALĂ ȘI SUSTENABILITATE:
Subactivitatea 3.1_Dezvoltarea unui mecanism inovativ de formare coordonată, cu schimb actualizat de date și informații privind nevoile de FPC și nevoile pieței muncii, pentru transfer de bune practici și anticiparea nevoilor viitoare de competențe.

A4_MANAGEMENTUL PROIECTULUI:
Subactivitatea 4.1_ Derularea acțiunilor de Management și Coordonare proiect Lider și Parteneri
Subactivitatea 4.2_ _Derulare activități indirecte administrative de implementare a proiectului în limita a maxim 15% din costul alocat cheltuielilor directe de personal.

A5_INFORMARE ȘI PUBLICITATE:
Subactivitatea 5.1._ Derularea activităților suport indirecte, de Publicitate și informare obligatorie a proiectului.

REZULTATE ȘI INDICATORI

Principalele rezultatele așteptate la finalul celor trei ani de implementare sunt:

  • Număr total de participanți (număr persoane) – Țintă: 601,00 persoane, din regiunea sud-est;
  • Număr total de participanți care au finalizat formarea cu certificat/care au participat la schimb de bune practici/instruiri – Țintă: 481 persoane;
  • Număr total de persoane care dobândesc o calificare la încetarea calității de participant – Țintă: 73 persoane;
DATE FINANCIARE

Proiectul are o valoare totală de 5.013.015,73 lei din care:

  • Valoare eligibilă nerambursabilă din partea fondurilor U.E. (FEDR/FSE+FC/FTJ) = 4.146.446,69 lei;
  • Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național = 731.725,89 lei;
  • Valoare cofinanțare, eligibilă și neeligibilă, Beneficiar = 134.843,15 lei.