Formarea profesională este esențială pentru rolul nostru de angajați într-o firmă. Este evident că această formare este printre primii factori corelați cu viitoarea noastră funcție și cu setul de atribuții și responsabilități ce se impun a fi asumate prin fișa postului.
Această formare, în condițiile caracteristicilor economiei și evoluției tehnologice actuale, nu se poate limita strict la un domeniu și o arie fixă de cuprindere ci, dimpotrivă, solicită cunoștințe și informații din zone tangente și zone reglementate de legislația în vigoare, cel puțin în zona firmelor private.
Astfel, un IMM ( = acronim de la intreprinderi mici și mijlocii, ce include întreprinderi care angajează mai puţin de 250 de persoane şi care au o cifră de afaceri anuală care nu depăşeşte 50 de milioane de euro şi/sau un bilanţ contabil anual care nu depăşeşte 43 de milioane de euro), pentru a funcționa și a se conforma la prevederile legale aplicabile trebuie să acopere mai multe zone de reglementare, ce implică resurse umane cu diverse tipuri de formări, chiar din prima zi de la înființare. Ca și exemplu, o microintreprindere nou înființată, indiferent de dimensiune și domeniul specific de activitate, trebuie să acopere imediat cel puțin: zona fiscală, contabilă, zona de SSM/PSI, zona de analiză de risc la securitate fizică, GDPR-ul (protecția prelucrării datelor), zona de resurse umane (ITM; nediscriminare; egalitate de șanse; accesibilitate), zona de gestiune a deșeurilor, etc. Aceste conformări se pot realiza prin subcontractarea unor firme de specialitate și plata serviciilor. O altă strategie însă poate include formarea pe zone de interes conexe a unor angajați proprii, mai ales atunci când dimensiunea afacerii este mică, fiind la început de drum și volumul de muncă fiind unul relativ redus (la fel ca și veniturile). IMM-urile își mai pot forma complementar angajații și ca strategie de diminuare a unor riscuri în cazul unor demisii de personal, până la completarea echipei, asigurându-se că anumite atribuții și sarcini pot fi preluate pentru perioade scurte de timp de personalul existent. De asemenea, orice IMM, indiferent de activitate, trebuie să-și formeze continuu angajații în zona competențelor digitale, pentru completarea sau împrospătarea cunoștințelor existente, deoarece instrumentele digitale de lucru reprezintă o prezență dinamică, constantă și obligatorie pe orice flux de lucru.
În opinia noastră, în categoriile de cursuri indicate a fi vizate de angajatori pentru formare personalului propriu se numără și:
Și toate aceste tipuri de formări pot fi acum valorificate gratuit prin proiectul implementat de noi, fiind necesare doar puțină voință și implicare. Așadar, având credința că vă înțelegeți nevoile și interesele de dezvoltare, vă așteptăm la cursurile noastre aflate la un click distanță.
PS: Dacă-ți dorești o societate evoluată distribuie și tu informarea.